Home / Uncategorized / МИРИШЕ НА ВОЙНА! Радев срита Борисов по най-милото му!

МИРИШЕ НА ВОЙНА! Радев срита Борисов по най-милото му!

Борисов преди 10 години обяви АМ „Хемус“ за приоритет и колко километра се изградиха, а колко се отчуждиха. Като не могат да се справят, президентът ли им е виновен?“

Радев с критики към "най-милото" на Борисов

Източник: БГНЕС

Президентът Румен Радев призова да се спре със спекулациите, че той спира строежа на АМ „Хемус“ и инфраструктурното развитие на страната. Това заяви той пред журналисти след участието му на шестия световен конгрес на информационните агенции в НДК преди да замине за двудневното си посещение в Унгария.

Държавният глава подчерта, че ветото, което е наложил върху промените в Закона за държавна собственост, и последвалото сезиране на Конституционния съд не се отнасят за националните обекти.

„За тях отдавна си има ясна законова процедура за ускорено отчуждаване и предварително изпълнение и те изобщо не попадат в това вето и сезиране“, заяви президентът и призова управляващите да правят разлика между национални обекти и обекти с национално значение.

„Ако техните юристи не могат да им го обяснят, да си наемат други“, отбеляза Румен Радев.

„Напълно разбирам, че премиерът е зает и няма време да чете Конституцията и законите, но това е непростимо за хората около него. Категорично магистралите няма кой да ги спре, но новите промени дават безконтролни възможности на правителството без никакви критерии да набеждава обекти с национално значение, както си поиска“, поясни президентът.

„Аз съм най-големият поддръжник на АМ „Хемус“. Борисов преди 10 години обяви АМ „Хемус“ за приоритет и колко километра се изградиха, а колко се отчуждиха. Като не могат да се справят, президентът ли им е виновен?“, попита реторично Радев.

„За разлика от други политици, не изнасям българските проблеми зад граница, но ако някой разчита в това одобрение към българското правителство, греши“. Така Радев коментира думите на премиера Борисов, че президентът промотира свършеното от правителството при посещенията си в чужбина.

„Подкрепям добрите намерения на правителството, но при изхарчени огромни европейски и национални средства резултатите са далеч от възможното и очакваното, като обем и най-вече като качество“, смъмри кабинета Радев.

Той коментира и решението за 1 лв. партийна субсидия на глас с думите, че проблемът не е в самото финансиране, а да има механизъм, който да третира еднакво партиите.

„Виждате, че в България управляващите партии нямат нужда от субсидии, те се финансират директно от властта, правят го по начин, по който не се и крият“, каза той и допълни, че субсидията е необходима най-вече на опозицията, която „такова решение задушава точно преди местните избори“.

About Ганьо Боздуганев

Check Also

АД ПОД НЕБЕТО! Хасковлия едва не вдигна във въздуха…

Ръчна граната е била открита при открита ремонтни дейности в димитровградското село Горски извор, съобщават …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *