Home / Любопитно / Чудо на чудесата! Изпробваха влак в Пловдив, който се движи с 226 км/ч (ВИДЕО)

Чудо на чудесата! Изпробваха влак в Пловдив, който се движи с 226 км/ч (ВИДЕО)

660_b734952c2f08aa1985c7f487842240be

Плановете са да се стига до София за 40 минути, а до Бургас за час и половина

Влак, който се движи с 226 км на новата високоскоростна железопътна отсечка Стамболийски – Пловдив, бе изпробван преди 2 месеца, а сега от компанията пуснаха и видео от експеримента.

От фирмата, която работи по обновяването на отсечката, обясни, че трасето е било изпробвано със специален локомотив, доставен от Австрия за тестовете, като е била развита максимална скорост от 226 километра в час, съобщава „Трафикбг“.

Ремонтът по отсечката Стамболийски – Пловдив е част от проекта „Модернизация на жп линията София – Пловдив”, който се осъществява от Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. Стойността на договора за изграждането на жп участъка Стамболийски-Пловдив, възложен на Порр Бау Гмбх е над 67 млн.лв с ДДС. След завършването на обекта, влаковете ще могат да се движат със средна скорост от около 160 км/ч.

Плановете са след завършването на обекта от Пловдив до София да се стига за 40 минути с влак, а с модернизацията на линията Пловдив – Бургас по друго направление, времетраенето на пътуването да падне до час и половина.

Източник: pik.bg

About novinka

Check Also

Пътуването във времето е възможно! Тази СНИМКА го доказва

Баща щракна сина си, но това което видя след това го остави без думи Някои …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *