Home / Любопитно / Четирите най-тъпи грешки, които хората правят с парите си

Четирите най-тъпи грешки, които хората правят с парите си

1468756153-1435892560q38pk

Кредитната карта е нещо ужасно, казва популярният инвеститор Кевин О’Лиъри

„Колко ви струва да живеете?” Ако не знаете отговора на този въпрос, може би вървите към финансова катастрофа. Ако не сега, то вероятно скоро, казва популярният инвеститор и звезда от телевизионното риалити Shark Tank Кевин О’Лиъри.Когато става въпрос за неговите пари, О’Лиъри отдавна ги управлява вещо, дори и когато е срамежливо хлапе в Монреал, Канада.

Младият О’Лиъри внимателно икономисва процент от всеки долар, който получава, независимо дали той е заработен или подарен. Мултимилионерът прави това и до днес. Наскоро той сподели какви са най-лошите грешки, които хората могат да направят с парите си и как да ги избягват.

Ето какво казва той:

Грешка: Харчите пари за „скапани“ дрехи, които няма да носите.

“Повечето хора купуват повече боклуци, отколкото използват. Това се отнася и за мъжете, и за жените, особено когато става въпрос за дрехи. Те обожават чувството при пазаруването на дрехи, но ако всъщност погледнете гардероба си, ще видите, че носите едни и също 20% от нещата си през 80% от времето, а за останалите неща просто сте си похарчили парите.“

Решението: Инвестирайте във висококачествени дрехи и ги скъсвайте от носене.

“Ако ще си купувате дрехи или модни аксесоари, нека да са наистина добри неща, които са вечни. Такива, за които ще похарчите много пари и доста ще помислите, но които всъщност ще носите много. Пестете парите си, давайте ги за качествени неща и бъдете много избирателни. Това ще ви се отплати в дългосрочен план”, съветва О’Лиъри.

Грешка: Не знаете какви са месечните ви разходи.

“Забележителното в случая е, че никой не знае какви са месечните му разходи, в това число и много богати хора, които познавам. Независимо дали става въпрос за обвързани, женени, самотни родители или нещо друго, повечето хора не знаят колко им струва, за да живеят всеки 30 дни, а това е живот на ръба.”

Решението: Изчислете разходите и организирайте бюджета си въз основа на това.

“Записвайте си всичко. Всичките си навици, свързани с харченето на пари. Всичките си доходи. Всичките ви допълнителни начини за правене на пари. Записвайте всичко за период от 90 дни. С химикал и лист. За това дори не ви трябва компютър. След това направете необходимото – изгответе си бюджет и се придържайте към него.”

Грешка: Харчите повече, отколкото изкарвате.

“Ако не знаете какво влиза в бюджета ви и какво излиза, това ви поставя под риск да изпаднете в такова състояние, че никога да не можете да прогресирате. Най-често се случва така, че харчите повече, отколкото изкарвате.”

Решението: Затегнете колана.

“Просто е и изисква дисциплина: харчете по-малко и спестявайте повече. Внесете промени в начина си на живот, защото прекомерните разходи обикновени са под формата на задължения по кредитната карта, които са толкова скъпи, че ви загробват.”

Грешка: Натрупване на задължения по кредитна карта.

“Кредитната карта е нещо ужасно. При никакви обстоятелства не трябва да имате такава, да не говорим за повече от една, не и ако не можете да погасявате задълженията си по тях напълно всеки месец. Дори и в такъв случай аз бих ги избягвал.”

Решението: Откажете се от тези лоши карти завинаги.

“Погасете напълно задълженията по кредитните си карти. Няма да съжалявате. Това е най-доброто нещо, което можете да направите, за да се поставите в по-добро финансово положение веднага.”

Източник: profit.bg

About novinka

Check Also

Пътуването във времето е възможно! Тази СНИМКА го доказва

Баща щракна сина си, но това което видя след това го остави без думи Някои …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *