Home / Спорт / Фенове на ЦСКА с писмо до държавата: ЦСКА не е КТБ!

Фенове на ЦСКА с писмо до държавата: ЦСКА не е КТБ!

660_6add8f0662bdc0418234762c32fa0423

Прочути привърженици на ЦСКА се събраха и написаха декларация, която изпратиха до медиите. Тя е насочена до президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов и др. Ето какво съдържа писмото на червените запалянковци:

„До г-н Росен Плевнелиев, президент на Република България

До г-н Бойко Борисов, министър-председател на Република България

До г-жа Цецка Цачева, председател на НС

До г-н Владислав Горанов, министър на финансите на Република България

До г-н Красен Кралев, министър на младежта и спорта

До г-н Сотир Цацаров, главен прокурор на Република България

До г-н Борислав Михайлов, президент на БФС

Уважаеми госпожи и господа, обръщаме се към вас с призив за решителна намеса във връзка с опита за заличаване и подмяна на най-успешния български футболен клуб ПФК ЦСКА АД. До този момент огромната част от привържениците на отбора съзнателно не влизаха в открити спорове, изчаквайки развитието свързано с оздравяването на ПФК ЦСКА АД, базирано на закона, морала и историята.

Това, което ни провокира да излезем с тази декларация е случилото се в последните 24 часа, а именно допускането на ПФК Литекс Ловеч АД до участие в Първа професионална лига на българското първенство по футбол под името ПФК ЦСКА София ЕАД. Считаме това за недопустимо предвид внесените планове за оздравяване на ПФК ЦСКА АД, по които още не са се произнесли финансовия министър и българския съд.

Допускането на втори клуб с името ЦСКА в българското първенство в конкретната ситуация компрометира полаганите в момента колосални усилия за оздравяване на автентичния клуб и уврежда пряко интересите на кредиторите, сред които е българската държава, както и поставя под съмнение изобщо наличието на законност и справедливост в нашето общество.

Категорично се противопоставяме 4-те свещени букви ЦСКА да бъдат поставени редом до печално известни абревиатури като ПЧБ и КТБ. Настояваме за ясен отговор на въпроса задкулисието или закона решават съдбата на най-титулувания български клуб.

Ще допусне ли държавата с исканата подмяна на Литекс с ЦСКА да бъде ощетен българския данъкоплатец с 15 млн. лв! И как държавата ще има наглостта да изисква от обикновените хора да бъдат коректни данъкоплатци и да спазват закона.

Привърженици за спасение на ПФК ЦСКА АД и Съпротива на припознаването“

 

Източник: pik.bg

About novinka

Check Also

ЕКСКЛУЗИВНО! Писмо от ФИФА решава казуса с ЦСКА! Оттегля ли се Гриша Ганчев?

Писмо от ФИФА до Българския футболен съюз решава съдбата на най-титулувания клуб у нас ЦСКА. По-рано …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *