Home / България / ФАТАЛЕН УДАР! 2 кг злато и 40 бона отмъкнали Ицо Полицая и аверът му преди да ги сгащят ченгетата от „Кобра“

ФАТАЛЕН УДАР! 2 кг злато и 40 бона отмъкнали Ицо Полицая и аверът му преди да ги сгащят ченгетата от „Кобра“

660_707b8be3af21b2ad86513f1c656de277 (1)

Застреляният Христо Георгиев наскоро е излязъл от затвора, където излежавал присъда за въоръжен грабеж

Два кг злато и близо 40 000 лева са задигнали Христо Георгиев – Ицо Полицая и аверът му от заложната къща на бул. „Ломско шосе“. Двамата престъпници правят фаталния си удар днес около 14,30 ч. Престъпниците нахлули в обекта маскирани и въоръжени.

Полицията тръгва по следите на обирджиите и около час по-късно успява да ги настигне на бул. „Възкресение”. Бандитите откриват стрелба и избутват от булеварда четири автомобила на полицията и един на случаен гражданин. Започват да стрелят. Заради сигурността на гражданите, преминаващи в района, полицията отвръща на удара.

Единият от тях – Ицо Полицая, е прострелян и задържан. По-късно той издъхва от раните си. В операцията участва и специализирания отряд „Кобра”, съобщава „24 часа“.

Към 17 ч. полицията успява да задържи и втория участник в обира. Той е открит на около 500 метра от мястото на престрелката.

„Става дума за едни криминални типове, които се наблюдават от няколко седмици. Запознаха ме миналата седмица с това”, обясни премиерът Бойко Борисов от Брюксел. Той обясни, че предварително се е знаело, че ще бъде открит огън при операция по задържането им и уточни, че е трябвало двамата да извършат престъпление, за да бъдат задържани.

Цялата столична полиция беше вдигната на крак.

Застреляният Христо Георгиев наскоро е излязъл от затвора, където е излежавал присъда за въоръжен грабеж. Той има много регистрации в МВР за различен вид престъпления. Уличен е в извършването на обир в банков клон във Враца преди години. Смята се, че е свързан с обири в заложни къщи и златарски ателиета в столицата.

 

Източник: pik.bg

About novinka

Check Also

Две чужденки изнасилени на Слънчев бряг, търсят помощ при психолог

Две млади чужденки, претърпели сексуално посегателство в Слънчев бряг, са потърсили помощ в новия Център …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *