Home / Любопитно / УЖАС! Вижте най-страшните и загадъчни места на планетата (ЗЛОВЕЩИ СНИМКИ)

УЖАС! Вижте най-страшните и загадъчни места на планетата (ЗЛОВЕЩИ СНИМКИ)

660_b658f8da957bb592390ae8bc8054116e

Забравени и изоставени развлекателни паркова, градове-призраци, молитвеници… Светът е пълен със страшни места и явления. Ако вярвате в свърхестественото, то ще ви харесат тези места, тънещи в окултни тайни и загадки.

 

Изоставеното метро в Синсинати, САЩ

В началото на ХХ века под оживените улици на Синсинати се строило метро, но заради проблем с финансирането то така и не е завършено. Няколко пъти в годината граждани и туристи имат възможност да разгледат това забравено и плашещо място, развеждани от специални гидове от музея в Синсинати.

 

 

 

Остров Кукол, Мексико

Според преданието в средата на миналия век в този мексикански остров е потънало малко момиче, а малко по-късно на брега започнали да се изхвърлят стари кукли. Отшелникът Дон Хулиан Сантана, който живее на острова, започнал да събира куклите и да ги окачва по дърветата, за да се защити от злото и да успокои духа на мъртвото момиче.

 

 

 

Сентрейл, Пенсилвания, САЩ

Сентрейл много наподобява страшно място като от филма „Сайлент Хил“. Някога това бил процъфтяващ миньорски й град, но подземен пожар, предизвикан от неправилно възпламенен газ, накарал хората да напуснат домовете си. Сега, 30 години по-късно, от недрата под Сентрейли още се носят смрадливи изпарения.

 

Сан Жи, Тайван

Тези къщи някога са били планирани да станат място за отдих на туристи в Тайван. Но по време на строителството станали няколко сериозни аварии, при които загинали редица работници, а компанията банкрутилара. Местните жители са уверени, че бедите произтичат, за да бъде усмирен духът на митичния китайски дракон. Селото е било изоставено, а скоро мастните започнали да го наричат призрачния град.

 

Вароша, Кипър

Турският квартал Вароша в град Фамагуста в Кипър бил популярен туристически обект, но след това се превърнал прозрачно място. В резултат на политическия преврат от 1974 година страната е разделена на две части – гръцка и турска. Живеещите във Вароша гърци били евакуирани, като им е забранено да се връщат.

 

 

Морските крепости на Монсел в Северно море, Англия

По време на Втората световна война Гай Монсел, британски инженер, създал план за брегова защита и така се появили седем морски платформи. На пет от тях се били поставени зенитни оръдия, шестата – в центъра, била команден пункт, а на седмата били монтирани прожектори. След войната „крепостите“ били запуснати, но все още устояват на капризите на морето и времето.

 

 

Гората на кръстовете, Литва

Гората на кръстовете е светиня в Литва и място за поклонничество. Става въпрос за хълм, на който са положени стотици кръстове. Първата мисъл, свързана с Гората на кръстовете, е, че това е гробище, но не е така. Според народното поверие всеки, който остави кръст в гората, ще го сполети сполука.

 

 

Мумията Кабаяна, Филипини

В тези пещери на Филипините в открит гроб лежат мумифицирани телата на Кабаяна, датиращи от 1200-1500 пр. хр. Те се смятат за най-дълго съхранилите си открити мумии.

 

Орадур-сюр-Глан, Франция

През 1944 година този френски град е превзет от фашистите. Когато те влезли в града, първо разстреляли мъжете и изгорили телата им. След това затворили жените и децата в църквата. Пуснали отровен газ, а след това запалили сградата. Онези, които се опитали да избягат от църквата, били разстрелвани. С решение на Шарл де Голя Орадур-сюр-Глан е обявен за мемориален център.

 

 

„Вратата на Ада“, Дарваза, Туркменистан

Близо до туркменския град Дарваза се намира огромно пламенно ядро на дупка в земята, което гори вече над 40 години. През 1971 година съветски геолози открили, че там се изпуска подземен газ. В резултат на разкопки те открили голяма подземна празнина, която обаче изведнъж подала и образувалата се дупка погълнала цялото им оборудване. За щастие никой от геолозите не е пострадал. За да може вредните газове, изникващи от недрата, да не убият човек, геолозите ги запалили. Те предполагали, че пожарът за няколко дни ще угасне, но сбъркали.

 

 

Кладенецът на Яков, Тексас, САЩ

Карстовият източник и разположен на север от град Уимберли, щата Тексас, САЩ. Диаметърът на кладенеца е 3,7 метра. Той се спуска вертикално надолу на дълбочина от 9,1 метра, след което продължава под ъгъл, преминавайки в различни разклонения, до 37 метра дълбочина. Кладенецът все още е слабо изследван, а при проучването му вече са загинали няколко гмуркачи.

 

 

 

Замъкът Лип, Ирландия

През 16 век в този замък е живеело семейство О’Карол, което воювали с други ирландски кланове. Фамилията често канела враговете си на гости под предлог, че ще сключат примирие. А когато наивните противници сядали на масата, били убивани. През 20-ти години на миналия век замъкът е реставриран след голям пожар, а работниците открили в тъмницата огромно количество кости.

 

 

 

Пазарът на фетишите Акодесева, Того

Най-големият пазар на фетиши в света Акодесева се намира в столицата на Тоголезската република Лом. Там се предлага черепи от едър рогат добитък, изсушени маймунски глави, кости от леопарди, от хора и др.

 

 

 

Парижките катакомби, Франция

Под Париж се намират редица подземни тунели и изкуствени пещери. В тези катакомби от края на XVIII век са открити останки от почти шест милиона души.

 

 

 

Гората Хоя Бачу, Румъния

Гората, която се намира недалеч от румънския град Клуж-Напока, е известна като „Бермудския триъгълник“. В нея безследно изчезват хора, често се наблюдават НЛО и привидения. Също така растат и причудливи растения, които й придават ужасен облик.

 

Източник: pik.bg

About novinka

Check Also

Изклани сватбари вият хоро нощем край Видин

Детски гласове, смях, викове, плач и тъпани прогонват нощем тишината от глухите улици и запустели …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *