Home / Клюки / Убитият гард на Митьо Очите основен акционер в охранителната „Аркус”! Съдружници са топченге и бургаският милионер Бенчо Бенчев

Убитият гард на Митьо Очите основен акционер в охранителната „Аркус”! Съдружници са топченге и бургаският милионер Бенчо Бенчев

660_49dae36ae5129e58bf0799f1892938fc

Сашо Японеца беше застрелян преди месец при атаката на “4 you”, която е предвождана от подземният бос

Разстреляният във “4 you” Александър Алексиев се оказа основен акционер в охранителната фирма “Аркус – Сигурност Бургас“ ООД, твърди Флагман.БГ след направена своя проверка. Гардът на Димитър Желязков-Очите притежава 40% от капитала на дружеството, в което подземният бос е назначен на трудов договор като консултант.

Управител на фирмата е бившият началник на сектор „Криминална полиция” Иван Владимиров. Той е собственик на 17% от капитала. Владимиров дълги години бе едно от най-големите ченгета в града – началник на Четвърто РПУ, на Пето РПУ, на Трето РПУ, както и шеф на Криминалния сектор в РДВР-Бургас.

Изненадващо като негов съдружник лъсва името на един от най-богатите бургазлии – бизнесменът Бенчо Бенчев, който притежава 10 % от акциите на охранителната фирма.

В портфолиото на компаниите, които той притежава влизат основно дружества, занимаващи се със земеделие и строителство. Бенчев е втори мандат общински съветник от БСП и един от основните спонсори на местната организация. Считан е за един от най-влиятелните бургаски бизнесмени с добри позиции в политическите среди на най-високо ниво.

Защо е инвестирал в бизнес, за който се смята, че се контролира от Митьо Очите и как е допуснал да се замеси с осъдения наркобос от Несебър – остава пълна загадка.

Бенчо Бенчев влиза във фирмата само няколко месеца преди гангстерската престрелка в Слънчев бряг, когато Сашо Японеца е убит, а Митьо Очите – тежко ранен. Милионерът-политик заема мястото на Тодор Дидов – баща на низвергнатия Стоян Дидов, по прякор Стамбата.

Общоизвестен факт е, че Бенчо Бенчев е в много близки, приятелски отношения със създателя на Първата частна милиция в Бургас – Найден Милков. Бизнесменът и бившата дуетна половинка на Тони Дачева дори си направиха къщи един до друг – на Шилото в „Меден рудник“, където Бенчев издигна палат за милиони. Не е изключено Милков да се завръща в охранителния бизнес чрез Бенчев, коментираха пред Флгаман.БГ запознати с преструктурирането на сектора в Бургас.

Другият основен акционер е „Аркус – Сигурност” София. Фирмата е собственост на АИГ Комерс ЕООД, която се води на името на 39-годишния столичанин Иван Владимиров Наумов.

ПИК припомня, че на 8 юни Митьо Очите тръгва заедно с още 30 въоръжени охранители от офиса на „Аркус“ в Слънчев бряг и прекосявайки голяма част от курорта, внушителната група нахлуха в ресторант „4 you“. Следва престрелка в пълното с туристи заведение. Няколко дни след това за убийството на Сашо Японеца беше арестуван гардът на Божо Кравата – Тодор Славов.

Зад решетките с обвинения за опит за убийство на несебърския бос се оказаха още Радослав Димитров и Георги Иванчев. При гледането на мерките им за неотклонение в Бургаския апелативен съд техните адвокати загатнаха, че зад „Аркус” стои именно Митьо Очите, а служителите във фирмата се обръщали към него с „шефе”. Защитниците обявиха още, че именно застреляният Алексиев лично е звънял на всеки от охранителите преди вендетата във “4 you”.

 

Източник: blitz.bg

About novinka

Check Also

Венета Райкова разкри тайната: Отслабнах със 7 кг. за 2 седмици благодарение на този сироп

Правите си го сами и резултатът е уау Днешните жени постоянно прибягват до различни методи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *