Home / Любопитно / ТОТАЛЕН ШОК ЗА ЕС: Камерън изтеглил 3,5 млн. паунда кредит ден преди Брекзит!

ТОТАЛЕН ШОК ЗА ЕС: Камерън изтеглил 3,5 млн. паунда кредит ден преди Брекзит!

660_dcb4be09cdc6af1ba89d8c3115a6b01d

Сделката станала същия ден, в който финансовия министър заплаши, че данъците ще скочат ако Великобритания излезе от ЕС

Дейвид и Саманта Камерън изтеглили нов ипотечен заем точно преди референдума във Великобритания. Те подписали договор за нов жилищен заем от HSBC на 15 юни, или осем дни преди деня на гласуването.

Това повдига въпроса дали министър-председателят на Великобритания е знаел, че играта за него завършва дни преди да даде емоционалната си пресконференция на Даунинг стрийт. Семейство Камерън ще освободи номер 10 на същата улица в рамките на три месеца, след като стане ясно кой ще заеме неговия пост, съобщи Profit.bg.

Ипотечният заем е бил изтеглен в същия ден, в който финансовият министър Джордж Озбърн заплаши да вдигне данъците, ако британците решат да излязат от ЕС. Въпреки че е имал министерски въпроси за разрешаване в същия ден,

Камерън и неговата съпруга са намерили време да подпишат договора за ипотечен кредит срещу тяхната къща на стойност 3.5 млн. паунда (4.25 млн. долара) в Нотинг Хил в Западен Лондон. Всеки от двамата се е подписал под договора с HSBC, който е с дата от 15 юни 2016 г., като и двамата са използвали пълните си имена, според публичния имотен регистър.

Свидетел на подписването е бил Лорънс Ман, политически секретар на министър-председателя. Документите не разкриват размера на заема, нито пък неговата цел. Преди това семейство Камерън не е теглило ипотечен заем, залагайки имота си.

Новият заем може би ще бъде използван за закупуването на друг имот. Семейство Камерън разполага с две жилища. Освен къщата в Ботинг Хил, те имат и вила на стойност 1.3 млн. паунда (1.6 млн. долара) в Оксфордшайър. Откакто се нанасят на Даунинг стрийт 10 през 2010 г., семейство Камерън отдават под наем имота си в Западен Лондон срешу до 7 000 паунда на месеца.

Старият им имот в Нотинг Хил има голяма сантиментална стойност за тях, защото семейството живееше там с най-големия си син, който почина внезапно през 2009 г. на шестгодишна възраст.

 

Източник: pik.bg

About novinka

Check Also

Изклани сватбари вият хоро нощем край Видин

Детски гласове, смях, викове, плач и тъпани прогонват нощем тишината от глухите улици и запустели …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *