Home / Любопитно / Топ 6 на най-вкусните сладоледи по света

Топ 6 на най-вкусните сладоледи по света

1467356234-sladoledi

Деца и възрастни го обичат и нищо не може да се сравни с този полу-замръзнал сладък вкус

Повечето хора смятат, че сладоледът е невероятно изобретение с привлекателен външен вид и различни аромати. Деца и възрастни го обичат и нищо не може да се сравни с този полу-замръзнал сладък вкус. Сладоледът е разпространен по целия свят, но в различните страни се приготвя и предлага по различен начин. Foodpanda се разходи, за да открие кои са най- вкусните сладоледи.1. Италия-Gelato

В Италия сладоледът е с висока плътност и по-силен аромат. Позволява смесването на различни вкусове в една чаша, без това да навреди на някои от ароматите.

2. Япония-Mochi

Това е лепкав ориз, направен на топка и пълнен с различни вкусове сладолед. Покрит е с тънко бяло брашно. Ще се наситите на вкуса само от две хапки.

3. Аржентина- Helado

Смята се, че това е най- вкусният сладолед в света. Много прилича на италианското gelato, но разликата е в обилното количество карамел, с който се приготвя.

4. Малайзия-Ае Kacang

Тъй като там е много горещо, хората са изключително креативни и си правят воден лед, който е с много ярки цветове. Смесват алое, кондензирано мляко, царевица, палмови плодове и други с вода и после замразяват кубчетата.

5. Турция-Dondurma

Традиционният сладолед на Турция се нарича Dondurma. Той има силна гъвкавост и меки вкусове, които привличат всеки турист. С лепкава текстура е и се размразява много лесно.

6. Германия-Spaghetti-EIS

Трябва да бъдете внимателни, когато се храните в Германия и си поръчвате Spaghetti-EIS, което всъщност е сладолед. Направен е от ванилов сладолед и картофи на прах, залива се с конфитюр от ягоди и бял шоколад.

 

Източник: blitz.bg

About novinka

Check Also

Пътуването във времето е възможно! Тази СНИМКА го доказва

Баща щракна сина си, но това което видя след това го остави без думи Някои …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *