Home / Любопитно / Стивън Хокинг разкри кои са най-големите заплахи за човечеството!

Стивън Хокинг разкри кои са най-големите заплахи за човечеството!

1464627340-universe-elimination-higgs-boson

Физикът сподели още, че от последното му интервю насам човешката популация се е увеличила с половин милиард души

„Най-големите заплахи за човечеството остават глупостта и замърсяването”. Това каза водещият теоретичен физик Стивън Хокинг по време на интервю в предаването на Лари Кинг. По думите му положението вече е по-зле, отколкото преди.„Определено не сме станали по-малко алчни и по-малко глупави”, смята Хокинг. Той припомня, че преди 6 години е предупредил за същите заплахи, като в момента положението е още по-зле от преди. „От последното ни интервю насам човешката популация се е увеличила с половин милиард души. И краят на това увеличение не се вижда”, допълва Хокинг. „С това темпо бройката хора ще се увеличи до 11 млрд. до 2100 г.

През последните 5 години замърсяването се е увеличило с повече от 8%, като 80% от жителите на урбанизираните зони са изложени на високи нива на замърсяване”, пояснява още ученият.

Друго притеснение за физикът е, че правителствата на различни държави развиват все повече оръжията с изкуствен интелект, които рано или късно ще станат заплаха за човечеството. „Когато машините достигнат критична точка, в която ще могат да еволюират сами, не можем да предвидим, че техните цели ще се припокриват с тези на хората”, каза още Хокинг.

 

Източник: blitz.bg

About novinka

Check Also

Пътуването във времето е възможно! Тази СНИМКА го доказва

Баща щракна сина си, но това което видя след това го остави без думи Някои …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *