Home / България / Скандално! Биячите на Ториното посрещнали „Нощните вълци“ в София

Скандално! Биячите на Ториното посрещнали „Нощните вълци“ в София

660_201b3aaa887dd2132ec70252112e7e8a

Главорезите се върнали на работа при Ивайло Борисов

Бруталният главорез Георги Близнаков, прочул се като един от биячите, които помляха Васко Наумов и бременната му съпруга Мария Димитрова на Околовръстното шосе в столицата, се разхожда на свобода из софийските улици. Гавазинът от свитата на наскоро оправдания за наркотрафик подземен герой Ивайло Борисов-Ториното е участвал в тържественото посрещане на прочутите руски рокери „Нощните вълци“, пише столичен вестник.

Близнаков засвидетелства своята почит към „Глутницата на Путин“, тъй като преди време получава награда от сепаратистите в Донбас, срещу които легитимното украинско правителство води антитерористична операция. Близнаков се оказа и част от от спецотряда „Тайфун“ на сепаратистката Донецка народна република.

От Софийската районна прокуратура потвърдиха, че биячът е на свобода, тъй като е изтекъл законовият двумесечен срок, през който той може да бъде задържан под домашен арест. Тъй като обвинението за хулиганство не е тежко по смисъла на закона, Близнаков не може да стои повече от 2 месеца под арест. Този факт наложил на прокуратурата тихомълком да го освободят. Стана ясно, че и другият бабаит Христо Христов също е на свобода срещу 3000 лева гаранция. Единствено Александър Гечев остава под домашен арест, тъй като освен за хулиганство той отговаря и за нанасяне на средна телесна повреда.

Любопитен се оказа фактът, че двамата главорези веднага са се върнали на работа при Ториното. За това свидетелстват и снимките от шествието на „Вълците на Путин“. На кадрите се вижда как Близнаков снове около Борисов, точно до бронирания им автомобил. От прокуратурата допълниха, че тепърва предстояло да се изготви обвинителен акт, тъй като преди броени дни били постъпили материалите по делото от разследващите органи. Така най-вероятно процесът срещу бруталните охранители ще започне чак през септември, след като свърши августовската почивка на магистратите.

Пребитият от мутрите Васко Наумов не се притесни, че те са на свобода.

„Не се притеснявам и не ме е страх от тях. Щом законът е такъв, аз няма какво друго да сторя, въпреки че подобни хора трябва да са зад решетките. Единственото, на което се надявам, е те да получат максимално наказание“, коментира пред вестника бившият спортист. Христо Христов, Георги Близнаков и Александър Гечев помляха с тупаници и железни палки на 24 февруари т.г. младото семейство без причина. Безпричинната жестокост отприщи вълна от социално недоволство, след като жертвите на безскрупулните мутри публикуваха скандално видео в интернет. На потресаващите кадри се вижда как скъпарско возило засича автомобила на Васко, след което от него излизат напомпани мъже. Те се нахвърлят върху недоумяващия мъж и започват да го налагат с юмруци и метални палки. Няколко тупаника отнася и Мария, която през това време запечатва на лента агресията. Минута след нападението главорезите влизат в колата си и потеглят с мръсна газ. На шосето с окървавено лице и три избити зъба остават Васко и изпадналата в шок Мария.

Васко Наумов

Мутрите са арестувани само няколко часа след инцидента. Малко по-късно стана ясно, че те работели като частни охранители за Ивайло Борисов-Ториното, който бе оправдан заедно със Златомир Иванов-Баретата за наркотрафик. Крайслерът, в който те се возили, се оказа собственост на Борисов, който обаче по това време не е бил в него. Тримата имат предишни присъди за кражби, рекет, хулиганство и неплащане на издръжка.

Огромно количество оръжие, подхождащо на професионална армия, притежават главорезите на Ториното, а един от тях Христо Стефанов позира тежко въоръжен. На снимки във фейсбук мутрите открито се хвалят с притежаваните от тях автоматични и картечни пистолети, револвери, боксове и ножове. Според запознати страховитият боен арсенал влиза в употреба при охраната на престъпните босове.

 

Източник: pik.bg

About novinka

Check Also

Обрат: Баровците в Слънчев бряг се качиха на народни коли

Инспектори в униформи следят за отчитане на оборотите в заведенията, проверяват с какви пари е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *