Home / Любопитно / Секс с бившия? Изключете тази опция от списъка!

Секс с бившия? Изключете тази опция от списъка!

1466333425-seks-uau

И така – скъсали сте с доскорошното си гадже. Двамата просто не сте един за друг и пътищата ви са се разделили

И така – скъсали сте с доскорошното си гадже. Двамата просто не сте един за друг и пътищата ви са се разделили. Независимо от проблемите, заради които раздялата ви е факт, все пак има едно-единствено нещо, за което никога не сте имали противоречия – сексът. По тази причина вие сте склонни да си мислите, че е по-добре да получите оргазъм с помощта на бившия си, вместо да търсите други потенциални сексуални партньори.На пръв поглед идеята не изглежда лоша, но всъщност е по-добре за вас да се въздържате от секс с бившия си любим.
Защо?

Ето няколко основателни причини:

Не си давате възможност да „продължите напред“
Докато продължавате да поддържате дори само сексуални отношения с бившия си партньор, това ви пречи да срещнете друг човек. Дори чисто психологически. Освен това вие не можете да се почувствате напълно независими и необвързани. А ако не можете да се научите да бъдете щастливи, когато сте сами, това означава, че никога няма да бъдете такива и с друг човек.

Сексът без емоции не съществува

Би било наистина прекрасно, ако можехте да „изключите“ емоциите си, когато правите секс с бившия си, нали? За съжаление, това няма как да се случи. Колкото и да се заблуждавате, че това е „просто секс“, истината всъщност е друга. Все пак съвсем доскоро сте били двойка с този човек и сте имали чувства към него. И вероятно няма да ви хареса, ако докато „просто правите секс“, го видите да излиза с друга жена. След като вече сте страдали при раздялата, защо трябва да си го причинявате отново?

Къде е гордостта ви?

В случай, че бившият ви е този, който е пожелал да се разделите, не би трябвало да поддържате каквито и да е отношения повече с него. Иначе излиза, че той не желае да полага старания и да бъде до вас, но няма нищо против да правите секс. Ако вие се съгласите на подобна уговорка, това показва, че имате ниско самоуважение.

Ще попаднете в един безкраен и порочен кръг

Както вече споменахме, докато все още сте обвързани по някакъв начин с бившия си, това няма да ви позволи напълно да се отърсите от неговото влияние и да намерите щастието си някъде другаде. По-добре да се въздържате от секс известен период от време, отколкото да попадате в безкраен и порочен кръг.
Превръщате се в един инструмент
Може би точно в този момент от живота си искате просто да се забавлявате и да правите секс без обвързване, но дълбоко в себе си копнеете да намерите човек, който да обича всичко във вас, а не само вашето тяло. Не позволявайте на бившия си да ви превърне в един инструмент, благодарение на който задоволява нуждите си.

Източник: blitz.bg

About novinka

Check Also

Изклани сватбари вият хоро нощем край Видин

Детски гласове, смях, викове, плач и тъпани прогонват нощем тишината от глухите улици и запустели …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *