Home / Свят / Първи резултати: Кремъл обяви, че отменя ограниченията върху туризъма в Турция

Първи резултати: Кремъл обяви, че отменя ограниченията върху туризъма в Турция

1467200318-snam

Анкара и Москва възстановяват и търговско-икономическите връзки

Владимир Путин и Реждеп Тайип Ердоган се споразумяха за сваляне на ограниченията върху посещенията на руски граждани в Турция. Пресслужбата на Кремъл съобщи, че тази тема е била обсъждана в хода на 40-минутния телефонен разговор между двамата лидери.„Бе отбелязано, че отмяната на ограниченията относно посещенията в Турция за руски туристи се има предвид. При това е желателно турското правителство да предприеме допълнителни стъпки, насочени към гарантирането на сигурността на руските граждани на територията на Турция”, се казва в съобщение на Кремъл.

От пресслужбата на Кремъл съобщиха още, че Путин по време на разговора си с Ердоган заяви, че ще заръча на кабинета да започне преговори с Турция за възстановяването на сътрудничеството в сферата на търговията.

„Руският лидер заяви, че ще заръча на правителството да започне преговори със съответните турски ведомства за възстановяване на взаимното двустранно сътрудничество в търговско-икономическата и другите сфери”, се казва в съобщението на Кремъл.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В НОВИНКА!

 

Източник: blitz.bg

About novinka

Check Also

Турски военен откри стрелба в центъра на Анкара

Инцидентът е станал в района на Правосъдната палата, където очакват пристигането на бившия командващ ВВС …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *