Home / България / Отвлечен от Митьо Очите: Ако се случи нещо с Желязков, Слънчев бряг става бойно поле

Отвлечен от Митьо Очите: Ако се случи нещо с Желязков, Слънчев бряг става бойно поле

1467458220-otvlechen-ochite

Нови играчи ще искат да налагат свои правила в курорта

Григор Василев е бил отвлечен от приближени на Митьо Очите. Мъжът разказва пред bTV, че в Слънчев бряг е работил и за двата конкурентни кръга – този на Митьо Очите и на собственика на заведението, в което стана стрелбата – Божидар Георгиев.Последно бил назначен от семейството на следователя Иван Христов, сочен за гръб на Очите, а сега разследван от прокуратурата. Твърди, че Желязков бил зависим от магистрата, чийто син и съпруга притежават бар, ресторант и част от хотел в курорта.

„Христов има навика да командва и хората на г-н Желязков. Не плаща тези такси „рекет“, които се плащат. През сервиза ми, пред очите на Христов минаваха дилъри, готвачи на метаамфетамини. Той беше в прилични отношения с тях, знаеше какво произвеждат, демонстрираше тези знания”, разказва Григор Василев. Той цитира и изказване на шефа на Криминална полиция – „няма особен смисъл да се вкарват хора в ареста, след като след това следствието няма забележка към тях“.

Василев е отвлечен през октомври миналата година – от хора, близки до Митьо Очите. По думите му, защото решил да прекрати отношенията си с него и приближените му. Два дни го измъчват в къща в село близо до Слънчев бряг.

След жестокия побой е имал спукани ребра и открити рани по главата. „Най-вероятно целта е била да ме убият”, казва той.

В крайна сметка пускат Василев на свобода. Полицията задържа трима за случая, които в момента са на свобода.

Днес Василев не спира да следи отблизо пренареждането на позициите след стрелбата.

„Несебър, „Слънчев бряг“ са в помийна яма – пико, метаамфетамини. От едни се бърка, от други се продава, с благословията на трети. Няма монопол от няколко години. Хора даже с мощта на Желязков са вдигнали ръце от това да се мъчат да контролират този бизнес в целия курорт”, допълва Григор.

„Единственият проблем, който би бил, ако се случи нещо с Желязков, е, че това нещо ще се поддържа месеци, но не и години. Ще излязат нови играчи, ще се налага ново статукво. Курортът от прекрасно място за почивка на чужденците ще се превърне в бойно поле“, смята Василев.

 

Източник: blitz.bg

About novinka

Check Also

Две чужденки изнасилени на Слънчев бряг, търсят помощ при психолог

Две млади чужденки, претърпели сексуално посегателство в Слънчев бряг, са потърсили помощ в новия Център …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *