Home / България / Обрат: Баровците в Слънчев бряг се качиха на народни коли

Обрат: Баровците в Слънчев бряг се качиха на народни коли

1468808432-16-07-mis123

Инспектори в униформи следят за отчитане на оборотите в заведенията, проверяват с какви пари е купен автомобил за 1,1 милиона лева

Заради масираните проверки на НАП, митниците и МВР на морето баровци се качиха на по-евтини автомобили, пише „Стандарт“. По крайбрежните улици вече трудно може да се види „Бентли“ или „Ферари“.Доскоро Kakao Бийч в Слънчев бряг се превръщаше в парад на луксозните автомобили, но вече не е така. Причината е, че в рамките на затегнатия контрол на морето данъчните проверяват кой е собственикът на скъпарските коли и дали официалните му доходи позволяват да си купи такъв автомобил. 1,1 млн. лв. допълнителни задължения са установени от приключилите досега 31 ревизии на доходи на собственици на луксозни автомобили. Това означава, че те са укрили доходи в размер на близо 11 млн. лв. За да не попадат под прицела на данъчните, много баровци прибраха скъпите си чисто нови коли и се качиха на малко по-стари, които не бият толкова много на очи.

30 000 проверки ще бъдат извършени от инспекторите на НАП до края на летния сезон по Черноморското крайбрежие, обявиха вчера от приходната агенция. Освен познатите контролни покупки, открити наблюдения, инвентаризации на налични стоки, за пръв път през тази година в курортите по крайбрежието ще патрулират съвместни екипи на НАП и МВР, облечени с униформено облекло (вж. снимка). Ролята на тези екипи е да наблюдават търговската дейност, да следят за нелегални обекти и да съдействат на туристите при нужда. Патрулните двойки ще подпомагат и екипите, ангажирани с дистанционното наблюдение на касовите апарати чрез компютърната система на НАП.

2016 г. е първата, в която се използват обозначени с униформено облекло екипи на НАП. От приходната агенция обясняват, че целта им  не е толкова откриване на нарушения и налагане на санкции, колкото промяна в поведението на търговците по Черноморието. Независими от новия подход проверяващи инспектори от НАП без униформи ще продължат да правят контролни покупки и открити наблюдения в рамките на дни или седмици в обекти, определени като рискови.

С 200 млн. лв. се е повишил оборотът след началото на съвместните акции на НАП, МВР и  Агенция „Митници“ по цялото Черноморие.

 

Източник: blitz.bg

About novinka

Check Also

Две чужденки изнасилени на Слънчев бряг, търсят помощ при психолог

Две млади чужденки, претърпели сексуално посегателство в Слънчев бряг, са потърсили помощ в новия Център …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *