Home / България / Обирджията-полицай току-що излязъл от панделата! С авера му задигнали крупна плячка

Обирджията-полицай току-що излязъл от панделата! С авера му задигнали крупна плячка

1467124737-payffimage2php

Ицо Полицая е бил уличен за обир в банков клон във Враца преди години

Застреляният при гонитба с полицията в София бандит Христо Георгиев, известен с прозвището Ицо Полицая, наскоро е излязъл от затвора, където е излежавал присъда за въоръжен грабеж. Той има много регистрации в МВР за различен вид престъпления. Уличен е в извършването на обир в банков клон във Враца преди години. Смята се, че е свързан с обири в заложни къщи и златарски ателиета в столицата. Той е бивш полицай, работил е в девето РПУ, съобщи bTV.Той, заедно със съучастник обраха днес около 14:30 ч. заложна къща на бул. „Ломско шосе“ в ж.к. „Надежда“. Двамата са нахлули в обекта маскирани и въоръжени.

Както БЛИЦ съобщи по-рано днес, в операцията по издирването им се стигна до престрелка на бул. „Възкресение” в ж.к. „Разсадника“. В района е имало много хора по това време.

Полицията тръгва по следите, след като са извършили обира, и около час по-късно успява да ги настигне на бул. „Възкресение”. Бандитите откриват стрелба и избутват от булеварда четири автомобила на полицията и един на случаен гражданин. Започват да стрелят. Заради сигурността на гражданите, преминаващи в района, полицията отвръща на удара.

В крайна сметка единият от тях – Ицо Полицая, беше прострелян и задържан, а малко по-късно почина от раните си. В операцията участва и специализирания отряд „Кобра”. Към 17 ч. полицията успя да задържи и вторият участник в обира. Той е открит на около 500 метра от мястото на престрелката.

Двамата обирджии са успели да задигнат 2 кг злато и пари от заложната къща.

 

Източник: blitz.bg

About novinka

Check Also

Две чужденки изнасилени на Слънчев бряг, търсят помощ при психолог

Две млади чужденки, претърпели сексуално посегателство в Слънчев бряг, са потърсили помощ в новия Център …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *