Home / България / Мистерия с изчезналия в Марица Петър

Мистерия с изчезналия в Марица Петър

1467105276-11

Изчерпани са всички възможни варианти по издирването му, заяви гл. инспектор Димитър Бришимов

Изчерпани са всички възможни варианти по издирването на 19-годишното момче, което изчезна в река Марица на 22 юни. Спасителните екипи вече не знаят какви мерки да предприемат и къде повече да търсят. Това съобщи за „Фокус” главен инспектор Димитър Бришимов, началник на аварийно-спасителния отряд към пловдивската пожарна.Има вероятност тялото да е преминало през голям участък. Затова е потърсено съдействието на полицейските управления в Садово и Първомай, които да организират наблюдения на речното корито. Ако трупът въобще е във водата, би трябвало вече да е изплувал, заяви още Бришимов.

Той обясни, че съществува физиологичен период, в който вследствие на ферментацията трупът изплува. Това става за няколко дни, след което потъва и става почти невъзможно да бъде открит.

Търсенето продължава, но периметърът се разширява. Действията на водолазите вече са излишни. Няма опасност тялото да е изплувало и да минем под него, защото дълбочините не са толкова големи, обясни главен инспектор Димитър Бришимов.

Сигналът за изчезналото момче бе подаден на телефон 112 към 18.15 часа на 22 юни, сряда. Заедно със 17-годишно момиче младежът е отишъл да поплува в река Марица в района на Гребния канал в Пловдив. Момичето бе извадено от водата в добро здравословно състояние.
 

Източник: blitz.bg

About novinka

Check Also

Обрат: Баровците в Слънчев бряг се качиха на народни коли

Инспектори в униформи следят за отчитане на оборотите в заведенията, проверяват с какви пари е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *