Home / България / КАРИЕРА! Жоро Милионера се издигна в затвора, стана бригадир на 40 пандизчии

КАРИЕРА! Жоро Милионера се издигна в затвора, стана бригадир на 40 пандизчии

660_ee1a1a47cfde7206e4357c297814aaa7

Жоро Милионера е станал отговорник за работата на 40 лишени от свобода в пловдивския затвор, съобщи „Монитор“. Охранителят Георги Енев се сдоби с прякора си заради брилянтно измисления и извършен обир на 1,5 милиона лева от инкасо автомобил през юни 2012 г. Парите и до ден днешен не са намерени, а Милионера продължава да пази строго мълчание къде ги е скрил.

„Не му се чува гласът. Работи изключително съвестно и отговорно, като не влиза в абсолютно никакви пререкания с останалите затворници. Гледа да си излежи присъдата и да излезе”, коментираха надзиратели от пловдивския пандиз. А от присъдата му, която е общо 12 години затвор, остават още 7 години и половина години.

Жоро Милионера работи от около година в затвора в Пловдив. Първо се е пробвал като дърводелец, но работата не му споряла. След това бил прехвърлен в цеха за пластмасови изделия, в така наречената „бакелитова бригада”. Именно там започнал да се издига в йерархията на лишените от свобода. Пандизчиите в тази бригада се занимавали с доста мръсната и непрестижна работа да лъскат до блясък цехове на външни фирми или да чистят повърхността на пластмасови детайли преди боядисването им.

В „бакелитовата бригада” Енев започнал да отговаря за дейността на останалите 40 затворници, като тази му работа нямала де факто ръководни функции. Той трябвало да записва в тетрадка кой от затворниците колко бройки пластмасови кутии е изстъргал и е предал като готови. „Енев не отговаря за останалите затворници, а само записва продукцията им, тъй като имат да изпълняват определени дневни норми. На 40 затворници им се полага по един такъв отговорник”, обясниха надзирателите му.

Първоначално Жоро Милионера получи 8 години, но апелативният съд ги увеличи на 12 години. Тази присъда бе изцяло потвърдена от състав на Върховния касационен съд. Като работи, Енев намалява размера на престоя си в затвора. Неговият план за обир на инкасо автомобил, който той всъщност е трябвало да пази, разсмя цяла България преди 4 години. Жоро Милионера успял да подлъже шофьора, че му се ядат дюнери. В кв. „Кючук Париж” инкасо колата се отклонила от маршрута си, а наивният колега слязъл да ги купи.

В това време Енев, който уж трябвало да обърне, свил по странична улица и набързо разтоварил чувалчетата с парите в предварително паркираната си наблизо лична кола. След това поел в посока Родопите, като част от пътешествието му било хванато от улични камери. Въпреки всички опити на разследващите да открият къде са пачките, това не се случи.

В съда Жоро Милионера изказа съжаление за стореното, но отказа да признае къде е скрил откраднатите 1 471 058,52 лв., собственост на три банки и на охранителното дружество.

 

Източник: pik.bg

About novinka

Check Also

Две чужденки изнасилени на Слънчев бряг, търсят помощ при психолог

Две млади чужденки, претърпели сексуално посегателство в Слънчев бряг, са потърсили помощ в новия Център …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *