Home / България / ИЗВЪНРЕДНО! Шок и ужас! Цунами от дървени трупи порути къща! ТИР се нацепи във фаталния дом (СНИМКИ/ВИДЕО)

ИЗВЪНРЕДНО! Шок и ужас! Цунами от дървени трупи порути къща! ТИР се нацепи във фаталния дом (СНИМКИ/ВИДЕО)

660_39683732791cb305c68191f1296f6b7e

В кабината пътувало и 12-годишното дете на шофьора

Отново тежка катастрофа на завоя „Камшик” в началото на село Мокрен. Поредна драма, граничеща с апокалиптичен ужас преживя злощастното семейство, в чийто дом закономерно и периодично тежкотоварни камиони “стоварват” стоката си, предава Котел нюз.

Привечер, докато си гледал телевизия, Петър почти бил задрямал в леглото, когато с гръм и трясък ТИР, натоварен с дъбови трупи, се буторясъл в имота му.

Изненадата за свикналите с инцидентите и честите неканени гости собственици била по-голяма, защото не се чули спирачки и рев на двигател – гарантиран предизвестител на поредното камикадзе, врязващо се във фаталната къща, в която до този момент само самолет и влак все още не е катастрофирал.

kotel mokren katastrofa tir 9

kotel mokren katastrofa tir 19Подобно на цунами, търкалящите се трупи връхлетели къщата, заемащи площта на целия двор. Двете стени на едната стая рухнали, прозореца поддал, електрическата инсталация гръмнала.

Сред пушека и дима, които постепенно се разсеяли, се видели гумите на обърнатия камион и дебелите дървета, затрупали входа и двора на къщата. „Откакто се случи катастрофата, в която загина на място шофьор, смазан в кабината на хладилен камион, забит в къщата ни, напуснах бащиния си дом и до днес съм на квартира.

kotel mokren katastrofa tir 18

Получих страхова невроза, когато чувам звук от камион или спирачки. И на новото място се стряскам в очакване, че ще връхлети нещо върху къщата”, разказва пред KOTELNEWS Янка Илиева.

Съжалявам, че нямахме финансова възможност да застраховаме имота и къщата. Сега пак сами и с немотията си ще трябва да се справяме”. Брат й Петър допълва, че ако са прибирали през годините от товарите днес са щели да имат склад на едро, в който да продават дърва, мазут, цимент, арматура, тоалетна хартия, тел, замразени местни продукти, кварцов пясък, тоалетни гърнета и ред други стоки, все катастрофално разтоварвани в техния двор и къща. Като руска рулетка определят съседи живота на хората в тази къща, чудейки се на стоицизма им в хазартната игра със смъртта.

kotel mokren katastrofa tir 11На мястото на инцидента, за да помогне на организацията и въведе допълнителен ред, беше пристигнал и кметът на селото Манол Христов. За поред път той обясни, че след всички постъпки, които са направени пред държавните органи, свързани с решаването на проблема с опасния завой и застрашената къща, все още няма резултат. Става въпрос за това да се дадат еднократно средства, с които да се купи друга къща на хората и тази да се събори, за да се разшири платното и да се направят по добри предпазни съоръжения. С новото ръководство на Община Котел се надявам, че ще решим веднъж завинаги този проблем”, обясни Христов.

kotel mokren katastrofa tir 6Според очевидци в кабината на обърнатия камион се е возило и 12 годишно дете – син на шофьора. И двамата не са пострадали, разминавайки се с леки охлузвания и уплаха. Парадоксално звучи фактът, че на това място в мирно време и на няколко километра от военния полигон „Ново село”, в една друга война, наречена Войната по пътищата, за съжаление се дават човешки жертви.

kotel mokren katastrofa tir 21На потърпевшите собственици никой не им помага да възстановят щетите от нахлулите камиони в имота им, дори и в случаите, когато освен оградата машините събарят и част от къщата.

Чувствайки се заложници, те се надяват някой да чуе за проблема им и да направи така, че да се махнат от това злокобно място, въпреки че това е техен роден дом.

kotel mokren katastrofa tir 16

kotel mokren katastrofa tir 15

kotel mokren katastrofa tir 13

kotel mokren katastrofa tir 12

kotel mokren katastrofa tir 10

kotel mokren katastrofa tir 13

kotel mokren katastrofa tir 8

kotel mokren katastrofa tir 14

kotel mokren katastrofa tir 5

kotel mokren katastrofa tir 4

kotel mokren katastrofa tir 3

 

kotel mokren katastrofa tir 17

Източник: pik.bg

About novinka

Check Also

Обрат: Баровците в Слънчев бряг се качиха на народни коли

Инспектори в униформи следят за отчитане на оборотите в заведенията, проверяват с какви пари е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *