Home / България / Извадиха зъб на млад мъж от Плетена и той изпадна в кома, борят се за живота му

Извадиха зъб на млад мъж от Плетена и той изпадна в кома, борят се за живота му

1467270849-vcfdjpg

Седмица по-рано болният се оплаквал от вирусна инфекция, пострадал от инцидент с косачка

30-годишен мъж от село Плетена, община Сатовча, изпадна в кома и с опасност за живота е приет в реанимация на благоевградската болница. Той е поставен на командно дишане. Състоянието му се влошило рязко, след като преди седмица имал оплаквания, подобни на остра вирусна инфекция – обща отпадналост и температура, пише struma.bg.Запознати твърдят, че по същото време той претърпял и инцидент с косачка, която контузила краката му и по тях се образували хематоми. Състоянието му се влошило допълнително, след като се наложило да му бъде изваден зъб, тогава кървенето от раната не спряло няколко часа и бързо се наложило да потърси консултация. След лекарски преглед в Гоце Делчев е транспортиран за Благоевград.

Първоначалната диагноза при постъпването е травмата по краката и нисък хемоглобин от кръвозагубата. При направените изследвания е установено, че се касае са остро заболяване, имал силно завишени показатели от лабораторните изследвания. Лекарите от реанимация се борят за живота му.

„Предприети са спешни реанимационни действия с преливане на кръв и кръвни продукти, пациентът е приет в изключително тежко състояние, не е транспортабилен и не може да бъде преместен в столична болница”, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев.

Вчера близки на семейството се организираха за кръводаряване. Запознати коментираха, че цялото село се е притекло да помогне на младия мъж, за когото съселяните твърдят, че е изключително трудолюбив.  Имал собствен камион, с който им прекарвал дървата. Не е семеен.

 

Източник: blitz.bg

About novinka

Check Also

Две чужденки изнасилени на Слънчев бряг, търсят помощ при психолог

Две млади чужденки, претърпели сексуално посегателство в Слънчев бряг, са потърсили помощ в новия Център …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *