Home / България / Защо крият медалите от Цвети?

Защо крият медалите от Цвети?

1468826014cveti3

Гимнастичката развила сепсис и вдигнала висока температура, всички вярват, че ще се възстанови

Цветелина Стоянова продължава да е в реанимацията в Пирогов в тежко състояние. От инцидента на 14 юни измина малко повече от един месец, а състоянието й е притеснително. По информация на БЛИЦ в последните няколко дни Цвети е развила сепсис, от който е вдигнала висока температура. Това е било очаквано от лекарите заради все още сериозните проблеми с вътрешните й органи. Докторите продължават да бъдат крайно предпазливи в даване на каквито й да било оценки, камо ли за окончателни прогнози. Затова са спрели да дават подробна информация дори на най-близките, защото след това се появяват всевъзможни спекулации. „Не излиза информация от Пирогов, защото доста медии злоупотребяват и пишат абсолютни глупости – като тази, че Цвети ще бъде изписана след един месец. Това е крайно несериозно. Както и това, че е проговорила и е казвала някакви неща на брат си. Вие представяте ли си интубиран човек да говори?!“, казаха източници на БЛИЦ. „На всички ни се иска Цвети да се оправи и сме сигурни, че ще е така, но трябва време, изключително много време, за да се подобри“, допълниха от болницата пред екипа ни.

Истината е, че състоянието на белия дроб продължава да притеснява медиците. Преди няколко дни за кратко обдишването е било намалено и дори спряно, но само за няколко часа. След това отново Цвети е била леко обдишвана. След развиването на сепсиса докторите отново са увеличили обезболяващите, за да не усеща болки. Според „7 дни спорт“ красивата гимнастичка от няколко дни е на диализа за изчистване на кръвта заради проблеми с бъбреците. Още преди известно време БЛИЦ писа, че шампионката има бъбребна недостатъчност.

В последния повече от един месец се появяват всякакви писания и изказвания на хора включително и от гимнастиката. Доста от тях не отговарят на истината. БЛИЦ научи, че нито един от спечелените медали от ансамбъла след инцидента не са били показани на Цвети. Причината е забрана на лекарите. Те се притесняват, че ако Стоянова види медалите, може да изпадне в тежко тревожно състояние, което още повече да влоши състоянието й. Така приказките за окачени медали до леглото и подобни не са съвсем истина. Според информация в днешните медии Илиана Раева е ходила само веднъж до „Пирогов“, след прибирането от европейското в Израел. След това председателят на федерацията замина на поредната почивка в Гърция, а от скоро всеки ден е с ансамбъла в залата и помага за подготовката за Олимпиадата.

 

Източник: blitz.bg

About novinka

Check Also

Две чужденки изнасилени на Слънчев бряг, търсят помощ при психолог

Две млади чужденки, претърпели сексуално посегателство в Слънчев бряг, са потърсили помощ в новия Център …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *