Home / България / Закачена въдица удавила 12-годишното дете от Корница

Закачена въдица удавила 12-годишното дете от Корница

1467553570-voda

Бащата на петокласника работи в Германия, препуска към България

 12-годишното момче от гоцеделчевското село Корница се е удавило в язовир за напояване. Предполага се, че трагедията е станала докато завършилият пети клас М. К. е ловял риба.М. К. излязъл в събота следобед от дома си и вечерта не се прибрал. Майка му е синализирала в полицията, че детето го няма. Веднага е започнало издирването, пише „24 часа”.

Първоначалната информация била, че то е забелязано в съседно село. Хора от Корница са тръгнали да го търсят там. Друга група пък обиколили язовирите и водоемите наоколо.

По обяд на брега на язовир „Явор“ забелязали дрехи и въдица. Майката е потвърдила, че това са дрехи на детето й. Веднага е извикан спасителен екип и момченцето е открито удавено съвсем близо до брега, на около 4 метра навътре. Предполага се, че въдицата му се е закачила и той е влязъл, за да я откачи.

Разпитват се негови приятели, за да се разбере дали е бил сам или с други хора на риболов.

Бащата на момчето работи в Германия. Веднага е уведомен за трагедията и е тръгнал да се прибира. Семейството има още 5 деца.

Дете е открито мъртво, след като се удавило във водоем край град Гоце Делчев, уточни пред „Фокус” Георги Пармаков директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (РД ПБЗН)-Благоевград. Детето е от с. Корница и е изчезнало във водоема вчера, тялото му е открито около 15.30 часа от водолазите към РС ПБЗН-Гоце Делчев.

Водоемът, в който се е удавило детето, се намира между селата Лъжница и Корница, Община Гоце Делчев. За инцидента е уведомена прокуратурата.

 

Източник: blitz.bg

About novinka

Check Also

Две чужденки изнасилени на Слънчев бряг, търсят помощ при психолог

Две млади чужденки, претърпели сексуално посегателство в Слънчев бряг, са потърсили помощ в новия Център …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *