Home / Клюки / ЕКСКЛУЗИВНО В НОВИНКА! Митьо Очите лети за Израел в понеделник!

ЕКСКЛУЗИВНО В НОВИНКА! Митьо Очите лети за Израел в понеделник!

660_41d007f0df10547e0bec883db61ae2f5

Пациентът не е транспортабилен и полетът може да се окаже фатален, коментира уролог

Внезапното изнасяне на Димитър Желязков Очите от реанимацията на МБАЛ-Бургас към столицата в понеделник около 22,00 ч. е свързано с действия на негови хора да го изкарат извън страната. Това съобщава „Флагман“, позовавайки се на отлично осведомен източник, който и към момента е запознат със случващото се в столицата с Митьо Очите.

Припомняме, че в нощта срещу вторник Очите се нуждае от изследване, което да бъде изпратено в израелска клиника за мнение дали може да се предприеме животоспасяваща операция. Става дума за ендоскоп със специфични характеристики, който да установи до каква степен лезиите по левия уретер са довели до разпад на тъканите и може ли да се направи пластика на разкъсаните органи в малкия таз. Както вече Флагман съобщи, левият уретер пропуска урина, която трови организма. Пикочният мехур на боса беше пръснат от куршум във фаталната нощ на 8-ми юни.

В България няма лекарски екип, който да е компетентен да извърши операция, от каквато се нуждае Очите. Консилиум от лекари, събрани в МБАЛ-Бургас в понеделник следобед, е излязъл с мнение, че надежда могат да дадат само в специализирана израелска клиника. Затова са и предприети светкавичните действия за пътуване към столицата, където да подготвят папката с изследвания, за да бъде пратен диск от нея в Израел.

В крайна сметка 3 болници отказаха да приемат Очите и да извършат такова изследване с ендоскоп, като към момента Очите се намира в частната „СофияМед”. Там няма да се извърши нищо повече по стабилизиране на състоянието му, освен да се продължи терапията със скъпоструващи медикаменти, предписани в реанимацията на МБАЛ-Бургас.

„Най-големият проблем е, пациентът не е транспортабилен и дори да получат гаранции за успех от лечение в Израел, полетът може да се окаже фатален”, коментира пред „Флагман“специалист по урология, който е прегледал Очите.

 

Източник: pik.bg

About novinka

Check Also

Венета Райкова разкри тайната: Отслабнах със 7 кг. за 2 седмици благодарение на този сироп

Правите си го сами и резултатът е уау Днешните жени постоянно прибягват до различни методи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *