Home / Спорт / ЕКСКЛУЗИВНО: Гриша Ганчев проговори за ЦСКА, Бойко Борисов, Боби Михайлов и Делян Пеевски

ЕКСКЛУЗИВНО: Гриша Ганчев проговори за ЦСКА, Бойко Борисов, Боби Михайлов и Делян Пеевски

660_047fa4df92c8d68b44572ad4c8ff4c71

У нас се хващат две медии и те бият яко по главата, докато ти дойде акъла, коментира бизнесменът на въпрос за скандалния депутат от ДПС

Най-важното беше ЦСКА да се върне в А група. Препятствията бяха много, сега трябва да доразвием клуба. Това заяви ексклузивно пред Нова телевизия благодетелят на ЦСКА Гриша Ганчев във връзка с новото дружество, което от следващия сезон ще играе в елита.

„Аз не водя битки с абсолютно никого. Не съм чувал господин Божков да казва и една дума за ЦСКА. Изявяват се някакви глаташаи, които казват какво ще направи. Аз не мисля, че сме в лоши отношения, защото няма за какво да се караме“, коментира той и добави: „Ако иска, господин Божков да заповяда, защото са нужни пари за ЦСКА.“

„Аз постигнах моята цел – има един чист клуб в А група, който няма да трепери всяка година дали ще вземе лиценз, кой ще го осъди и прочие“, категоричен е Гриша Ганчев.

„ЦСКА ще си играе на стадион „Българска армия“. Това е неговият дом. Той е на онази прослойка, която е припознала ЦСКА. Ние намерихме финансиране и започнахме да правим стадиона“, обяви бизнесменът.

„Синдичката на старото дружество говори, че щяла да вземе лиценз за Б група. С какво ще вземе лиценз, след като в това дружество работят 6 човека. Тези футболисти, които спечелиха Купата на България, не бяха на договор в дружеството, а в друго паралелно дружество, за да можем да им плащаме заплати и осигуровки“, разкри благодетелят на ЦСКА.

„Ще придобием търговската марка на ЦСКА. Тя си е наша, няма къде да отиде“, допълни Ганчев и поясни: „Ще има два отбора на ЦСКА -ЦСКА ще играе в А група, а дубълът му ще играе в Б група. Съдията по несъстоятелност ще трябва да реши дали ще има трети отбор на ЦСКА, който да бъде на Васил Божков.“

Бизнесменът коментира и информацията, дошла от Левски, че клубът ще напусне А група, ако новото дружество на ЦСКА играе в елита. „Няма да е добре, ако Левски напусне първенството, защото ние няма с кого да играем. Според мен изказването е без да се вниква в нещата.“

„Нямам нужда да си комуникирам с Борислав Михайлов. Ще спазваме наредбите и законите на БФС и си караме по правилата. Не съм си говорил с него от миналата година, когато го заболя стомаха, но нямам и желание да си говоря с него. Какво да си кажем, той е големец, обикаля във ФИФА, ФАФА и УЕФА, а аз какъв съм – един дребен спонсор и това е“, каза още той.

„Аз какъв съм, за да коментират Бойко Борисов. Той като истински лидер на държавата взима правилното решение. Не може 60% от населението на държавата да страда заради един футболен отбор, защото някой си е решил да го похарчи този отбор. Откъде да го знам кой е този някой. Те са апокрифни. Те не се подписват, работят с глашатаи. Аз излизам с лицето си“, сподели бизнесменът.

„Пеевски си има лостове и си влияе на ЦСКА. Ние сме в една такава среда между лъвове. Единият иска да разкъсва другия постоянно. Географската ширина е най-големият проблем, това е. У нас се хващат две медии и те бият яко по главата, докато ти дойде акъла“, заключи Гриша Ганчев.

 

Източник: pik.bg

About novinka

Check Also

ЕКСКЛУЗИВНО! Писмо от ФИФА решава казуса с ЦСКА! Оттегля ли се Гриша Ганчев?

Писмо от ФИФА до Българския футболен съюз решава съдбата на най-титулувания клуб у нас ЦСКА. По-рано …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *