Home / Любопитно / Дори боклукчиите в САЩ изкарват по около 200 000 лева годишно

Дори боклукчиите в САЩ изкарват по около 200 000 лева годишно

1467308980-14

Вашият боклук са пари за мен, казва 32-годишният Молина  

Никой не обича миризмата на боклук, но когато Ноел Молина подуши отпадъци, това за него означава пари. Много пари. Молина е шофьор на боклукчийски камион в Куинс, Ню Йорк.Той работи по около 60 часа седмично, но това му позволява да печели по 112 000 долара годишно, равняващи се на близо 200 000 лв.

Неговият колега Тони Санкер пък се грижи за събирането на отпадъците. Той е баща на осем деца, но работата му позволява да си докарва 100 000 долара годишно, което е достатъчно за изхранване на семейството му, съобщи Profit.bg.

Двамата работят от 7 вечер до към 3 часа сутринта, без значение дали е горещо или студено, вали дъжд или сняг, пише CNBC.

„Вашият боклук са пари за мен“, казва 32-годишният Молина.

Той напуска училище след 10-и клас и започва настоящата си работа. Споделя, че началната му заплата е 80 000 долара. Санкер идва в САЩ преди 20 години от Гвиана.

Двамата са на мнение, че днес печелят повече пари от част от хората, завършили университет.

Работата и доходите на Молина дори му позволяват да си закупи къща с четири спални в Лонг Бийч. Той е разведен, но иска трите му деца да имат добър дом.

Високите заплати на двамата се дължат на трудното намиране на кадри за този „мръсен“ бизнес. Работодателите в САЩ днес търсят шофьори на камиони, механици и работници за сметищата.

 

Източник: blitz.bg

About novinka

Check Also

Пътуването във времето е възможно! Тази СНИМКА го доказва

Баща щракна сина си, но това което видя след това го остави без думи Някои …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *