Home / България / БУХАЛКИТЕ ПАК НА МОДА! Божо Кравата прибирал по 4 бона рекет „спокойствие“ от такситата

БУХАЛКИТЕ ПАК НА МОДА! Божо Кравата прибирал по 4 бона рекет „спокойствие“ от такситата

660_e7385612e1fbc628cffba967badcbef4

Хората му унищожавали имущество на конкуренти, като схемата била измислена пак от Божидар Кузманов

Съдът даде ход на делото срещу Димитър Николаев, Иван Терзийски, Силви Николаев и Николай Иванов, обвинени в участието в организирана престъпна група, с ръководител Божидар Кузманов, известен като Божо Кравата,съобщи Новини.бг. В съдебната зала стана ясно, че досега и четиримата са наосъждсани. Обвиняемите посочиха, че са запознати с искането на прокуратурата те да бъдат задържани под стража.

Прокурор Славова заяви, че анализът до момента сочи, че са налице всички процесуални доказателства за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ на обвиняемите. За престъпленията им НК предвижда от 3 до 10 г. затвор. В съда стана ясно, че още трима обвиняеми се укриват и в момента се издирват, сред тях е и ръководителят на групата Божидар Кузманов. Групата е действала от май 2013 до юни 2016 г. на територията на Слънчев бряг и Банско, където тя е действала през зимния сезон. Схемата, по която е действала групата е била създадена от Кузманов. В заведенията, управлявани от него трети лица са продавали наркотици, като парите са били отчитани пред Кузманов. Освен това групата е заплашвала и туроперартори, като ги е принуждавала да водят туристите в заведенията, стопанисвани от Кузманов. В едно от заведенията са открити оръжия, включително пистолетът, с който е стреляно по Митьо Очите, както и три ножа.

Престъпната група е принуждавала таксиметровите шофьори в Банско да паркират пред заведенията им, като са им взимали такса от 4000 лв. на сезон. Обвинението заяви, че съществува реална опасност задържаните да се укрият, тъй като не живеят на постоянните си адреси. В момента текат пледоариите на защитата на обвиняемите.

 

Източник: blitz.bg

About novinka

Check Also

Две чужденки изнасилени на Слънчев бряг, търсят помощ при психолог

Две млади чужденки, претърпели сексуално посегателство в Слънчев бряг, са потърсили помощ в новия Център …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *