Home / България / Брекзит срива българския туризъм!

Брекзит срива българския туризъм!

20121001.elrddkcmkb

Това твърди шефът на института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов

Брекзит ще се отрази на българския туризъм и по-конкретно на този сезон по морето твърди шефът на института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов в интервю за в. „Телеграф“.По думите му всички договори, сключени в английски лири, ще платят фактурите в британска валута. А в момента лирата е с 8-10 процента по евтина. Затова при обмяната хотелиерите ще получат между 8 и 10 процента по-малко от очакваното.

„Ако в договора има клауза, според която при изменение на курса на съответната валута с повече от 2,5% трябва да доплатят разликата, ще могат да претендират за по-високо заплащане. Но повечето договори нямат такава клауза“, категоричен е Драганов.

Към момента няма отказали се от почивката си у нас, допълни той. Според него англичаните ще предпочитат България за времето, в което страната ще изпадне в рецесия, тъй като България е евтина туристическа дестинация. „Анализатори говорят, че англичаните ги очакват трудни времена. А това е за нискобюджетните дестинации, между които е България“, коментира Румен Драганов.

 

Източник: blitz.bg

About novinka

Check Also

Обрат: Баровците в Слънчев бряг се качиха на народни коли

Инспектори в униформи следят за отчитане на оборотите в заведенията, проверяват с какви пари е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *